[ad_1]
Coronavirus salgınıyla birlikte geçmişe kıyasla çok daha geniş kitlelerin tanışmak ve uygulamak zorunda kaldığı uzaktan çalışma modeli hakkında Facebook CEO’su Mark Zuckerberg’den açıklama geldi. Zuckerberg, 5 – 10 yıl içerisinde tüm Facebook çalışanlarının yarısının uzaktan çalışmaya geçebileceğini söyledi.
Twitter CEO’su Jack Dorsey’nin, karantina koşullarının kalkmasından sonra kimi Twitter çalışanlarının uzaktan çalışmayı kalıcı olarak sürdürebileceklerini söylemesinden yaklaşık iki hafta sonra aynı konu hakkında değerlendirmede bulunan Mark Zuckerberg, çalışanların yarısının uzaktan çalışma modeline geçmesini bir hedeften ziyade tahmin olarak tanımladı.
Uzaktan çalışmanın belirgin faydaları var
Facebook üzerinden yaptığı açıklamada uzaktan çalışma modelini en hızlı öğrenen şirketlerden biri olduklarını ve kendilerini geliştirmek adına çalışmaya devam etmeleri gerektiğini belirten Zuckerberg, uzaktan çalışmayı genişletme fikrini, hem çalışan taleplerinin karşılanması hem de daha geniş tabanlı bir ekonomik refah oluşturulmasına katkı sağlanması açısından değerlendirdi. “Uzaktan çalışma, büyük şehirlerdeki geleneksel teknoloji merkezleri haricindeki yetenek havuzlarına ulaşmamızı sağlayabilir” diyen Zuckerberg, bu sayede, ekonomik fırsatların büyük şehirler haricindeki yerlere yayılabileceğini ve böylelikle daha kapsayıcı bir şirket olabileceklerini belirtti.
Birçok insanın ofis dışında kendilerini daha üretken hissettiklerini ve daha iyi hizmet verme adına bu gerçekten yararlanabileceklerini söyleyen Zuckerberg, üretkenlikte bu artışın, üzerinde çalıştıkları teknolojileri daha erken geliştirmelerine yardımcı olabileceği fikrinde.
Çalışanların yüzde 40’ı uzaktan çalışmanın kalıcı olmasını istiyor
Zuckerberg, Facebook çalışanlarının uzaktan çalışma hakkındaki düşüncelerini de paylaştı. Buna göre, Facebook çalışanlarının yarısından fazlası evlerinde de en az ofisteki kadar üretken olduklarını söylüyor. Çalışanların yüzde 40’ı kalıcı olarak uzaktan çalışmaya sıcak bakarken, yüzde 50’sinden fazlası ise mümkün olan en kısa sürede ofise dönmek istiyor. Uzaktan çalışmaya sıcak bakanların yüzde 75’i ise başka bir yere taşınabileceğini belirtiyor. Taşınma olasılığını değerlendirenlerin yüzde 38’i daha büyük şehirlerde, kalan kısım ise başka bir yerlerde yaşayabileceklerini söylüyor.
Ancak Zuckerberg’e göre tablo o kadar da olumlu değil. Çocuklu çalışanların karşılaşabileceği zorluklar, çalışanlar arasındaki sosyal bağların -özellikle işe yeni başlayanlar açısından- zayıflaması ihtimali ve bir araya gelinmemesi halinde insanların yaratıcılıklarında düşüş yaşanabileceği gibi endişeler mevcut.
Kaynak: CNN
[ad_2]
Bu yazı alıntıdır. Kaynak linle buradan ulaşabilirsiniz.