[ad_1]
İnsan ve Organizasyonel Dönüşüm Grup Başkanı olarak görevini sürdüren Hande Yalgın‘ın “Dijital Çağda Kültürün Dönüşümü” başlıklı sunumuyla New HR Summit 2020’nin konuşmacılar arasındaydı. Crenvo İK ve Webrazzi iş birliği ile yapılan etkinlikte Yalgın sunumuna, Logo Yazılım hakkında sayısal veriler paylaşarak başladı. Verdiği rakamlara göre şirket, 45 ülkede, 1200’den fazla çalışana sahip. 800’ün üzerinde iş ortağı ve 90 binin üzerinde aktif müşterisi bulunuyor. Çalışanlarının yüzde 45’i kadınlardan oluşuyor.
Dijital ve liderlik yetkinlikleri ön plana çıkıyor
Konuşmasında McAffee’nin Dijital Dönüşüm raporunda da bahseden Yalgın, “Dijital Çağ’da kültür değişiminde bazı kurumlar, sosyal medya, mobilite, analiz ve cihazlar gibi teknolojilere yatırım yapabiliyorlar. Ama dijital ustalar, diğerlerinden çok daha fazla ilerlemiş durumdalar. Bu model liderlik yeterlilikleri ve dijital yeterlilikler birlikte çalıştığında Dijital Usta denen şirketlerin oluşacağını belirtiyor. Modele göre dijital ustalar iki can alıcı noktada yetkinleşiyor. Bunlardan ilki dijital yeterlilik. Yani teknolojinin ne anlama geldiği, ikincisi ise liderlik yetkinlikleri: Değişime nasıl liderlik ettiği…” diye konuştu.
“Logo olarak, 2019 yılında İK stratejimizi revize etmiştik. Bu noktada insan ve organizasyonel dönüşüm stratejimizi; ‘çevik, yaratıcı, yenilikçi, verimlilik ve sürekli ilerleme kültürünün benimsendiği çalışan deneyimi odaklı, iyi liderlerin ekipleri koçlukla geliştirdiği bir işveren markası olmak’ üzerine kurgulamıştık” diye konuşan Yalgın, insan ve organizasyonel dönüşüm stratejisini bütünleyecek Lo-Go Dijital olarak adlandırdıkları dijital dönüşüm hamlesi de başlattıklarını söylüyor.
Dijital dönüşüm dört bacaklı bir modele sahip
Dijital dönüşüm parametrelerini dört bacaklı bir model üzerine oturttuklarını hatırlatan Hande Yalgın sözlerine şöyle devam ediyor:
Dijital düşünce bakış açısını geliştirmek için dijital okur yazarlığı artırmak, sosyal, duygusal zekaya odaklanmak özetle dijital dönüşüm modelimizin ilk bacağı diyebilirim. Sonrasında dijital iş yetkinliklerini geliştirmek ve veri güvenliği, teknoloji altyapı, siber güvenlik, ürünlerimizle ilgili detaylı bilgiler gibi konularda gelişimi sağlamak ve bilgi düzeyini artırmak konusunu ikinci bacak olarak belirledik. Üçüncü bacak uzak çalışma modeline kolay uyum sağlanmasını ön plana çıkarmak, AGILE yani atik yazılım geliştirme, proje yönetimi ve organizasyon kurma yetisi kazandırmak oldu. Son olarak da müşteri süreçlerinden bizim süreçlerimize kadar nelerin değiştiğini kavramak, yeni ihtiyaçlara göre süreçleri uyumlamak olarak modeli oluşturduk. Uzaktan çalışma sürecinin devam etmesiyle beraber üzerinde çalıştığımız bu dijital dönüşüm hamlesi verimli bir çalışma deneyimi sunuyor.
Logo Yazılım, Mart ayından beri uzaktan çalışma sistemine geçtiklerini belirten Yalgın, bu süreçte çalışanların kuruma olan bağlılıklarını artırmak için bir takım çalışmalar yaptıklarını da sözlerine ekleyen Hande Yalgın, “Pandemi sürecinde de geçtiğimiz yıldan beri devam eden planımıza uygun olarak işe alımlarımıza online olarak devam ettik. İlerleyen günlerde ise şirket içi işe alım sürecimizi daha da genişletmeyi ve aradığımız yetenekleri öncelikle içeriden yetiştirmeyi hedefliyoruz. Bunun yanında yeni işe başlayan çalışma arkadaşlarımızın oryantasyon ve onboarding süreçlerinin tamamı online olarak gerçekleşiyor. Online olarak destek veren buddy’ler, yöneticileri ve İnsan Kaynakları ekibi Logo’yu tanımalarında onlara her an online olarak destek veriyor” diye konuşuyor.
31 Aralık’a kadar uzaktan çalışacak
Şirket, 31 Aralık’a kadar bu sistemde çalışmaya devam edecek. Bu yüzden pek çok konuda güncellemeler yaptıklarını söyleyen Yalgın, “Bunların başında Uzaktan Çalışma dönemine ek olarak Esnek Saat Uygulaması’na Ağustos ayı itibariyle geçtik. Bu sayede Logolular, uzaktan çalışma döneminde ihtiyaçları doğrultusunda çalışma saatlerini ve zamanı daha verimli kullanabiliyorlar. Önümüzdeki dönemde de verimliliğimizi koruyacak ve arttıracak, çalışma kültürünü ve ekip olma ruhunu geliştirecek ve motivasyonumuzu arttıracak uygulamalarımızı geliştirerek sürdürmeyi planlıyoruz” diye konuşuyor.
Staj programı uzaktan devam ediyor
Her yıl 4 binin üzerinde başvuru aldıkları staj programı LOG-in de bu yıl hazırlanan özel müfredatıyla uzaktan gerçekleştiğini belirtiyor. “Stajyerler bu süreçte oryantasyon programı, sosyal beceriler ve teknik eğitimlere online olarak katılacaklar. Bu yıl da benzer şekilde stajını tamamlayan 80 öğrencinin yaklaşık 20’si parttime veya full time olarak bizimle çalışmaya devam ediyor” diyerek süreçlerin nasıl gerçekleştiğini özetliyor. Hande Yalgın sözlerine şöyle devam ediyor:
Liderlik kapasitemiz, çalışkanlığımız ve iş takibimizle örnek bir uzaktan çalışma kültürü sergiledik. Şu anda da yıl sonuna kadar Türkiye operasyonlarımız evden çalışmaya devam edecek. Türkiye’deki 3 satış ofisimiz açık olmakla birlikte, iş sürekliliği kapsamında, belirli kurallar çerçevesinde kullanılabilmektedir. Sahada görev alması gereken Logolular ise yine belirli kurallar kapsamında sağlıklarını tehdit etmeyecek şekilde görevlerini yerine getirmektedirler.
[ad_2]
Bu yazı alıntıdır. Kaynak linle buradan ulaşabilirsiniz.