[ad_1]
20 yıllık medya planlama ve satınalma tecrübesinin öğrenimleriyle, Karga Seven’da edindiği yapımcılık ve programcılık deneyimini harmanlayarak Circus’ı hayata geçiren Mindshare Eski Genel Müdürü Özer Sata’yla ajansın dinamiklerini, markalı içeriğin olmazsa olmazlarını ve pandemi gündeminde markaların değişen tutumlarını konuştuk.
Size göre nitelikli içeriğin olmazsa olmazları neler?
Mecradan bağımsız, anlamlı olması ve o mecraya özel tecrübesi olan insanlar tarafından oluşturulması büyük önem arz ediyor. Anlamlı olması içinse reklamveren ve markanın stratejisini bilmek ve onlarla beraber çalışmak çok önemli. Elbette mecranın dinamiklerini de iyi bilmek gerekiyor.
Lineer TV’nin dijital alternatifleri konusunda seçeneklerimiz artıyor. Sizce bu mecralardaki markalı içerik entegrasyonlarında başarılı olmak için nelere dikkat etmeli?
Streaming media dediğimiz alanların önceliği büyümek olduğu için reklamveren daha geri planda. Dolayısıyla onlarda öyle pişmiş organizasyonlar henüz yok. Ancak bütün mecralarda, önce o mecranın ya da o programın yaratıcısını ve reklamverenin yaratıcı ekibini bir araya getirerek birbirlerini anlamalarını sağlamak işin püf noktası.
Geçtiğimiz yıl markalı içerik tarafı Circus’ın imzasını taşıyan Finish su iletişimi birçok ödüle layık görüldü. Projenin başarısını neye bağlıyorsunuz?
National Geographic’in kimliği ve tecrübesi, ters köşe sunucuların işin içerisinde yer alması, markanın söylemi ve içeriğin uyumlu olmasının yarattığı samimiyet ve elbette yüksek frekansta yayınlanması. Ama bana göre hepsinden önemlisi, bu işin bir docudrama olması. Reklamverenin cesareti ve konu su olduğu için herkesin beraber çalışma isteği de projeyi başka bir noktaya taşıdı.
Müge Anlı ile Gücümüz Yeter projesi nasıl ortaya çıktı?
Türkiye’de insanlara muslukları kapattırabilecek kimler var diye baktığımızda, en güvenilir isimlerden biri Müge Anlı. 15 bölümlük bir anlaşma yaptık ve harika hikâyelere sahne oldu program. Arka planında bütün profesyonel hizmetlerini de biz veriyoruz. Pragmatik açıdan, “zamanını bulaşık yıkayarak harcama, biz o işi makineyle çözeriz. Yeter ki sen kendin için bir şeyler yap” mesajı veren bir proje oldu ve bizi çok mutlu eden bir işe dönüştü.
Size gelen brief’ler ve markaların vermek istediği mesajlar pandemi döneminde nasıl değişti?
Başta her marka teşekkürle çıkmak istedi. Ardından önlemler konusunda çıkıp kendimizi duyuralım dediler fakat o da sürdürülebilir olmadı tabii. Harika iletişim yapılabilecek bir dönem ama bunu fırsatçılık gibi konumlandırmak istemedikleri için konuşmama hassasiyetine de sahipler. O yüzden geleceğe dönük umut aşılayan, duygusal motivasyon tarafında önemli adımlar atmaya çalışıyorlar artık.
[ad_2]
Bu yazı alıntıdır. Kaynak linle buradan ulaşabilirsiniz.