[ad_1]
Geçtiğimiz Cumartesi günü SpaceX‘in Nasa ile birlikte ilk insanlı uçuş denemesini başarılı bir şekilde gerçekleştirdiğini sizlere aktarmıştık. SpaceX’in bir diğer önemli projesi olan Starlink ise yeni haberler ile karşımıza çıktı. 2019 yılının Mayıs ayında ise Elon Musk’ın yüksek hızlı uydu projesi olan Starlink’in detaylarını ve SpaceX’in Starlink’in 60 uydusunu Falcon 9’la uzaya gönderdiğini sizlere aktarmıştık.
Nasa ile birlikte yapılan ilk insanlı uçuş denemesinin başarılı geçmesinden sonra çalışmalarını hızlandıran SpaceX, geçtiğimiz Çarşamba günü Starlink projesi için 60 uyduyu daha yörüngeye gönderdi. Uygu filosuna eklenen 60 uydu ile birlikte Starlink’in toplam filosu 480‘e ulaştı.
SpaceX başkanı ve COO’su Aviation Week’in açıklamalarına göre 2020 yılında Starlink’in uydu filosunun 800 uyduya ulaşması hedefleniyor. Starlink projesinin temel amacı 12 bin uydu ile dünyanın etrafını sararak tüm dünyaya uygun fiyatlı ve yüksek hızlı bir internet sağlamak.
Geçtiğimiz Elon Musk tarafından yapılan açıklamalara göre Starlink projesinin yıllık 50 milyar dolar gelir elde eden bir projeye dönüşmesi hedefleniyor. Yine Musk tarafından yapılan açıklamalara göre Starlink projesinin önündeki en büyük zorluk uydular değil, kullanıcı terminalleri.
Starlink’in sağlayacağı uygun fiyatlı internet hizmetinden yararlanmak isteyen kullanıcıların Starlink’e bağlanmaları için kullanıcı terminali ismi verilen cihazlar kullanmaları gerekecek. Paylaşılan bilgilere göre kullanıcı terminallerinin yapımının yüksek maliyetli olası projenin karlılığı konusundaki en büyük engel.
2015 yılında Elon Musk tarafından yapılan açıklamalara göre kullanıcıların Starlink’e bağlanmalarını sağlayacak olan cihazın maliyetinin 200 dolar olması bekleniyordu. Fakat analistlerin raporlarına göre bir kullanıcı terminalinin maliyeti ortalama olarak 1200 dolar. Kısacası söz konusu cihazın ortalama maliyeti Musk’ın tahmininden 10 kat daha yüksek.
[ad_2]
Bu yazı alıntıdır. Kaynak linle buradan ulaşabilirsiniz.