[ad_1]
Mobil oyunlar, markalar ve uygulamalar için oynanabilir reklam üreten bir girişim olan Playable Factory, 2018 yılının Aralık ayında Berat Oğuz, Gökçe Nur Oğuz ve Ömer Faruk Gündüz tarafından kuruldu. Berat Oğuz’un yaklaşık 8 ay önce Playable Factory’den ayrıldığını da ekleyelim.
İlk oynanabilir reklamını 2 hafta içinde geliştiren Playable Factory, geçen süre içinde takımı büyüttü ve şu anda 5 iş gününde oynanabilir reklamlar geliştirebiliyor.
18 kişilik bir ekip tarafından yönetilen Playable Factory’nin çözümü sayesinde kullanıcılar klasik video ve görsel reklamların aksine oynanabilir reklam formatıyla etkileşim kurabiliyor. Kısacası kullanıcılar Playable Factory’nin oynanabilir reklamları ile oyun ve uygulamaları indirmeden deneme fırsatı bulabiliyor.
Markalar için oyunlaştırma projeleri yapan Playable Factory, kullanıcının ilgisini klasik reklamlardan daha fazla çekiyor. Playable Factory’nin paylaştığı bilgilere göre oynanabilir reklamlar ile gelen kullanıcılar daha uzun ömürlü ve daha çok kazandıran kullanıcılar oluyor.
Playable Factory’nin oynanabilir reklamları ürünün hitap ettiği kitleye daha kolay ulaşmasını sağlıyor. Playable Factory’nin tüm projeleri kendi geliştirdikleri platform üzerinden düzenlenebiliyor ve farklı versiyonlar da kaydedilebiliyor.
Bu özellik sayesinde Playable Factory müşterileri onlar için en iyi şekilde çalışacak olan oynanabilir reklamı kolayca bulabiliyor. Bu platform üzerinde oyunun zorluğunu, görsellerini, süresini, dilini ve bunun gibi bir çok parametreyi düzenleyebiliyorlar. Böylelikle kısa sürede yüzlerce farklı oynanabilir reklam üretilebiliyor.
Playable Factory paylaştığı bilgilere göre girişim, bugüne kadar 150’den fazla oyun için oynanabilir reklam geliştirmiş. Playable Factory’nin platformu üzerinden ise bu reklamların 3 binden fazla versiyonu oluşturulmuş ve girişim 300’den fazla farklı oynanabilir reklam projesi yapmış.
Playable Factory’nin müşterileri arasında Zynga, Playtika, Ubisoft, Gameloft, Voodoo, Madbox, Crazy Labs, Gram Games, Kwalee, Trendyol ve Lion gibi önemli markaların yer aldığını da belirtelim.
Sunduğu platform ve müşterilerinin Playable Factory’nin ürettiği oynanabilir reklamlar üzerinde istedikleri değişiklikleri yapabilmeleri ile rakiplerinin önüne geçmeyi hedefleyen girişim, bugüne kadar herhangi bir yatırım almadı. Şu an için Ar-Ge projelerine ağırlık veren Playable Factory, bu projelerde yine sektör bilgisini kullanıp eksik gördüğü boşlukları doldurmayı hedefliyor.
[ad_2]
Bu yazı alıntıdır. Kaynak linle buradan ulaşabilirsiniz.