[ad_1]
Facebook, küçük işletmelerin online etkinliklerden para kazanmasına yardımcı olacak yeni özelliğini yayına aldığını açıkladı. Buna göre sayfa sahipleri tek bir yerde online bir etkinlik oluşturabilecek, bir fiyat belirleyip etkinliği tanıtabilecek, ödeme alabilecek ve bu şekilde etkinliği düzenleyebilecek. İşletmelerin yanı sıra, yaratıcı işler yapanlar, eğitimciler ve medya yayıncıları da yeni özellikten faydalanabilecek.
Sosyal mesafe kuralları nedeniyle birçok işletme ve içerik oluşturucu, mevcut müşterilerle bağlantı kurmak ve yenilerine ulaşmak için etkinliklerini ve hizmetlerini online hale getiriyor. İnsanlar fiziksel olarak bir araya gelemedikleri zaman canlı video ve etkileşimli deneyimleri tercih ediyorlar. Facebook uygulamasının başındaki isim Fidji Simo, kaleme aldığı blog yazısında, haziran ayındaki canlı yayınların geçen yılın aynı zamanına göre iki katına çıktığını gördüklerini söylüyor. Simo, online etkinliklerin işletmelerin uçtan uca ihtiyaçlarını karşılayacağını da sözlerine ekliyor.
Hem Facebook Live hem de Messenger Rooms üzerinden etkinlikler düzenlenebilecek
Test aşamasında, işletmelerin Facebook’u uzman konuşmaları, soru-cevap etkinlikleri, podcast kayıtları, yemek kursları, fitness dersleri ve daha fazlası için kullandıklarını gören şirket, odağını da bu yönde ilerletmeye karar verdi. Şimdi ise işletmeler, Facebook Live aracılığıyla daha büyük etkinliklere ev sahipliği yapabilecek. Şirket, Messenger Rooms’ta daha küçük, daha etkileşimli toplantılara ev sahipliği yapma özelliğini de test ediyor. Bununla, işletme sahipleri için etkinlik yaratma, fiyatı belirleme, etkinliği tanıtma, ödemeyi toplama ve etkinliği tek bir yerden düzenleme olanağı sağlanması amaçlanıyor.
iOS gelirlerinde yüzde 30’luk kesinti
Simo, Facebook’un en azından önümüzdeki yıl boyunca ücretli online etkinliklerden herhangi bir ücret almayacağını söyledi. Dolayısıyla, web’de ve Android’de, Facebook Pay’in kullanıma sunulduğu ülkelerde işletmeler, online etkinlik gelirlerinin yüzde 100’ünü ellerinde tutabilecekler. Fakat, iOS’ta durum ne yazık ki böyle değil. App Store’un yüzde 30’luk komisyonu gerekçe gösterilerek işletmelere de kazançlarının yüzde 70’i ödenebilecek. Bu durumda para Facebook’a değil, Apple’a gidecek.
[ad_2]
Bu yazı alıntıdır. Kaynak linle buradan ulaşabilirsiniz.