[ad_1]
Avustralya merkezli Monash, Swinburne ve RMIT Üniversitesi araştırmacılarından yeni bir internet hız rekoru geldi. İşte nefes kesen detaylar;
Nature Communications’ta yayımlanan bilgilere göre 75 km uzunluğundaki standart optik fiber kablo üzerinden, tek bir entegre çip ile tam 44.2 Tbps internet hızına ulaşıldı. Bu hız gerçekten inanılmaz görünüyor ve sağlanan şartlar ışığında büyük bir rekor anlamına geliyor. RMIT’nin Melbourne City ile Monash Üniversites’nin Clayton kampüsleri arasında elde edilen bu 44.2 Tbps hız, söylendiği kadarıyla saniyede 50’den fazla 100 GB boyutunda Ultra HD Blu-Ray diskin toplamı kadar veri aktarımı getiriyor. Peki bu hız rekorunun bize ne faydası bulunuyor? Söylendiği kadarıyla bu rekor için kurulan altyapı, çok özel sistemlere ihtiyaç duymuyor. Bu açıdan altyapının ilerleyen dönemde mevcut fiber ağlarında da kullanılabileceği aktarılıyor.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
İnternet hız rekoru dikkat çekmeyi başardı
Bu sistemin arkasında spesifik olarak şu yer alıyor. Veri aktarımı için daha verimli ve kompakt bir yol sunan “micro-comb” adı verilen bir teknoloji sayesinde bu hızlara ulaşıldığı aktarılıyor. Bu micro-comb, söylendiği kadarıyla kablo fiberlerine yerleştiriliyor ve bu teknolojinin ilk defa bir saha denemesinde kullanıldığını aktarılıyor. Bu yüksek hızların veri merkezleri / internet sağlayıcılar dışında normal kullanıcı için de önemi büyük. Artan internet kullanımı nedeniyle mevcut altyapıyı daha verimli kullanmak, her zaman sorunsuz bir internet deneyimi için şart. Biliyorsunuz koronavirüs döneminde evinde kalan kişilerin oluşturduğu aşırı yoğunluk nedeniyle özellikle Avrupa’da ciddi kapasitesi sorunları baş göstermişti.
İlginizi Çekebilir
Hızı en özel ve havadar haliyle tanışın
[ad_2]
Bu yazı alıntıdır. Kaynak linle buradan ulaşabilirsiniz.